forumul aventuri la pescuit
4.01.2012
Gata, am spart gheta....
Ieri au plecat doua echipaje, unul format din doua persoane(eu si un prieten) si al doilea format dintr-una singura. Primii doi am afost la km 434 iar al treilea la km 300.
Dupa cateva ore de pescuit, eu luasem doi salai(2,5 kg amandoi) iar cel de la Cernavoda 4 salai in jur de 1-1.5 kg....Salaul trage destul de tare in raport cu temperatura apei(3.1 grade).
http://www.rapitori.ro
Nimic nou doar reclame
mincinosii
singurul post este:
pentru miercuri 4.01.2012 sa anuntat o vreme destul de calduroasa pentru perioada aceasta cineva interesat de o partida de pescuit la pleasa??
prieteni pescari
neatza, interesant cum va poate duce gandul la improvizatii care sunt departe calitativ de instrumentele specializate.. de ce oare va ganditi la ele, ca sa fie mai ieftin? atunci nu e mai simplu si mai rentabil sa fie utilizate marker-e permanente? calitatea imaginii va fi cert mai buna decat cea cu un "suflai" si vopseluri nededicate...dar na, cred ca multi nu isi fac un simplu calcul, cat ar costa improvizatiile ca sa concluzioneze dupa un timp ca totusi un instrument bun e mai util si practic. lasati improvizatiile, un aerograf chiar daca e chinezesc, facut dupa unul de firma va ajunge pe la vreo 130-140 lei, dupa 15-20 voblere vopsite cu cel mai simplu taern, va scoateti parleala. parerea mea..
am si eu o intrebare : a verificat cineva daca "imbaierea" in nitro chiar asigura impermializarea blank-ului de vobler ? daca da, care e concentratia? de ex : la atat ml diluant, atatea pahare de X volum sau de Y volum sau Z nr mingi de ping pong sau e ochiometric si in mod cert nu mai ia apa !
reply:
in privinta concentratiei de nitro/pahare , nu stiu ca nu folosesc.am folosit mai demult si o faceam la ochi. solutia obtinuta cit mai subtire intra mai mult in lemn. poti sa mai faci o alta solutie mai groasa ca sa uniformizezi voblerul inainte de paint. toti am pornit cu markere , suflai si pensule. majoritatea am ajuns sa ne cumparam aerograf. la markere am renuntat de mult , pensulele le mai folosesc si acum in paralel cu aerograful.
Prepararea mixturii pt ermetizarea voblerelor:
Ai nevoie de 2 borcane de 800 gr.
1) Pui 30 de grame de tocatura de pahar pe fundul borcanului nr. 1. La fel si in borcanul nr. 2, puneti de data aceasta 60 de tocatura. Umpleti fiecare borcan cu 90 de grame de diluant. Inchideti capacul ferm la fiecare si agitati fiecare borcan vreo 5 minute.
2) Lasati tocaturile sa se dizolve complet in acetona. Acest lucru ia in jur de 3-5 zile dar puteti accelera procesul amestecand cu o bucata de metal nevopsit, si agitand borcanul o data la cateva ore. Cand agitati, mai intai deschideti borcanul si amestecati bine cu bucata de metal. Dupa ce sunt dizolvate complet mixturile ar trebui sa aiba consistenta laptelui in borcanul 1 si de consistenta mierii incalzite in borcanul al 2-lea.
Folosirea mixturii:
1) Incepeti scufundand voblerul in borcanul 1 timp de 30 minute(nu mai mult de 6 ore). Voblerul trebuie sa fie complet scufundat tot acest timp. Dupa 30 de minute(sau mai mult), scoateti-l din solutie si lasati-l sa se usuce, pana toti vaporii de diluant s-au dus(pentru acest proces va fi nevoie de cel mult 30 de minute. )
2) Dupa ce se usuca, polishati fin voblerul pentru obtinerea unei suprafete fine.
3) Urmatorul pas va fi o scufundare rapida in borcanul 1. Agitati putin voblerul in borcan pana nu mai ies bule din lemn. Agatati pt. uscare vreo 15 min.
4) Dupa ce se usuca aplicati o noua scufundare rapida in borcanul 1, asteptati pana nu mai ies bule din lemn si agatati-l la uscat. (Daca voblerul are bule pe suprafata, dupa uscare polishati-l fin putin).
5) Dupa uscarea ultimului dip rapid., sunteti gata de scufundarea voblerului in borcanul nr. 2. Concentratia mare din borcanul 2 va da voblerului un strat rezistent. Scufundati-l, amestecati de vreo 2 ori si scoateti-l afara. Lasati excesul sa se scurga in borcan cateva secunde apoi agatati voblerul la uscare.
6) Repetati acest proces de scufundare(in borcanul 2 deci)-lasare la uscat de vreo 8 ori, alternand scufundarea voblerului cand de bot cand de coada (respectiv lasat la uscat cand agatat de bot cand de coada).
7) Daca dupa terminarea acestui proces, voblerul are o suprafata putin albicioasa, inmuiati coltul unei carpe in acetona\diluant si stergeti voblerul circular, pana prinde luciu si claritate(in conditii perfecte-cu putina umiditate in incapere, voblerul va avea o suprafata cu luciu foarte clar si transparent – puteti folosi si un dezumidificator in camera in care lucrati).
avatul.info
0 comentarii
carpnews
comentarii 0
infopescartv
Cupa BUCURESTI la crap - editia 1.
de catre mosharu » 02 Ian 2012, 17:06
Locatia: Bazin piscicol Floarea Popestiului – Oras Popesti Leordeni.
Data de desfasurare 14 - 17 MAI 2012 / LUNI – JOI / 72 de ore.
PROGRAMUL COMPETITIEI:
Competitia incepe LUNI 14 mai ora 12 si se termina JOI 17 mai ora 12.
Adunarea pe balta luni ora 8,30. Urmeaza prezentarea regulamentului, sedinta tehnica si tragerea la sorti. Se face o SINGURA tragere a standurilor, dupa care echipele se amplaseaza pe standuri pt. campare si pregatirea echipamentului. Pana la START echipele nu au voie sa nadeasca sau sa sondeze apa. Ora 12 START. Dupa final se mai acorda MAXIM 15 minute pentru drill.
Organizator: Cristian “mosharu” Surdu.
Telefon contact: 0721 38 28 25
DETALII CONCURS:
* taxa de inscriere este de 1.500 ron /echipa ( pentru ocuparea unui loc se poate achita un avans de 750 ron- data limita de achitarea taxei este 10 mai 2012. Tragerea la sorti de face in functie de achitarea TOTALA a taxei.
Achitarea taxei se face NUMAI la mine, sau in contul RO96BTRL04401201K4769XX, titular Cristian Surdu, cu mentiunea “taxa popesti”
* locuri disponibile 17 – Balta va fi BALIZATA.
*distanta intre standuri minim 35 metri.
*Camparea se face in functie de configuratia malului.
* echipe de maxim 3 pescari cu drepturi depline.
*Concurs OPEN ( pot participa echipe din orice oras )
PREMII :
* Locul 1- 5.000 ron+cupe si diplome
* Locul 2- 3.500 ron + cupe si diplome
* Locul 3- 2.500 ron + cupe si diplome
* CMMC- 1.000 ron +cupe si diplome
*Se face un singur clasament la CANTITATE.
*Premiile se pot cumula cu CMMC.
* Toti concurentii primesc diploma de participare.
*Premiile sunt valabile cu participarea a 17 echipe!
REGULAMENT:
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare, momeala atasata firului de par -ELIMINARE
2. Este INTERZISA momeala vie - ELIMINARE.
3.Sunt permise ca nada si momeala: granele si semintele ( obligatoriu fierte sau inmuiate), boiliesul si pasta de boilies pusa pe plumb, saculeti PVA.
Sunt permisi plumbii si momitoarele de orice fel.
4.Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului / momitorului in caz de ruptura. Este permis inaintasul textil de maxim 8 metri lungime.
5.Se puncteaza crap si amur de peste 1000 grame.
6.Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti morti.
7.Daca se constata de catre arbitrii ca, din vina concurentiilor a murit un peste, echipa vinovata va platii administratorului suma de 20 lei/ kg pana in 5 kg si peste 5 kg 40 lei/kg.
8.Concurentii trebuie sa manevreze cu grija pestii pe mal.AVERTISMENT.
9.Numarul minim de saci pentru pastrare pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 20 dintre care, obligatoriu 10 saci model mare. Pestii se pot pastra si cate 2 de maxim 2 kg/bucata in acelasi sac si peste 2 kg cate unul singur in sac. AVERTISMENT.
10. Nadirea grea ( prastie, catapulta, spomb si racheta ) numai intre orele 7 – 19. AVERTISMENT.
11. Nadirea usoara ( numai cu bastonul de nadit ) se poate face la orice ora.
12.Concurentii, dupa amplasarea pe standuri si descarcarea echipamentului, vor duce masinile in parcare iar dupa finalul competitiei vor putea sa aduca masinile in stand pentru imbarcarea echipamentului.
13.Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica tare sau alte manifestari huliganice. AVERTISMENT
14.Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. ELIMINARE
15.In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap,una de persoana. Rulota este considerata CORT cu control la final. AVERTISMENT
16.Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate, se vor primi saci menajeri care la terminarea concursului vor fi lasati in stand.
17.Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit. AVERTISMENT
18. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand de la ora 10 pana la ora 19 si doar pe jos.(AVERTISMENT)
19.Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. AVERTISMENT
ARBITRAJ:
* va fi asigurat de 2 arbitrii profesionisti.
A. Se fac 3 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00 si seara incepand cu ora 19.
B. La aceste cantariri este OBLIGATORIU un vecin de stand.
In cazul in care o echipa prinde un peste de peste 10 kg, arbitrii sunt chemati pe loc pt cantar indiferent de ora.
C. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi.
D. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
E.In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
JOI 17 mai ora 14 festivitatea de premiere.
ATENTIONARE:
Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 20 saci obligatorii, a sprayului dezifectant si a saltelei de primire. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
Controlul directiilor de pescuit cat si a monturilor se vor face de minimum 1 data la 24 h sau ori de cite ori arbitrul vede necesara aceasta.
* LA AL DOILEA AVERTISMENT – ELIMINARE !
Organizatorul isi rezerva dreptul de a selecta participantii la acest eveniment.
Sponsori:
MAGIC BAIT – producator nada
CRAP-ONE – producator accesorii pescuit.
DUAL FISH – producator nada
Cristian Surdu
mosharu carpfishing team
0721-38.25.28
http://www.youtube.com/watch?v=siFOPAd0zY8
Greaca Cercani - mult crap, putina apa...
Morala?Pescuitul in ianuarie2012 este ca si pestii in hibernare
F.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
JOI 17 mai ora 14 festivitatea de premiere.
ATENTIONARE:
Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 20 saci obligatorii, a sprayului dezifectant si a saltelei de primire. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
Controlul directiilor de pescuit cat si a monturilor se vor face de minimum 1 data la 24 h sau ori de cite ori arbitrul vede necesara aceasta.
* LA AL DOILEA AVERTISMENT – ELIMINARE !
Organizatorul isi rezerva dreptul de a selecta participantii la acest eveniment.
Sponsori:
MAGIC BAIT – producator nada
CRAP-ONE – producator accesorii pescuit.
DUAL FISH – producator nada
Cristian Surdu
mosharu carpfishing team
0721-38.25.28
http://www.youtube.com/watch?v=siFOPAd0zY8
Greaca Cercani - mult crap, putina apa...
Morala?Pescuitul in ianuarie2012 este ca si pestii in hibernare
3 comentarii:
eu credeam ca blogul se numeste pescuitul pe dunare si are ca motto :"destinat celor care au incetat sa mai imbogateasca nejustificat propietarii de balti". ce cauta aici promovarea unui concurs pe BALTA?
nu este promovare, din contra poate inteleg oamenii de ce este de preferat Dunarea, data te uiti la costurile de participare intelegi ca este o prostie sa mergi acolo, cu acesti bani mergi doua luni la pescuit pe Dunare si macar ai o satisfactia ce prinzi ai prins prin cunostintele tale, fac pariu ca toti care se dau mari campioni pe balta la Dunare joaca maxim la juniori, pe balta este mimat pescuitul... fraierii platesc pentru ce nu pot obtine....Merg sa prinda un peste care nu are de ales daca nu manaca momeala aia ramane nemancat iar din balta nu poate pleca..
si cine castiga pana la urma?nu este prost cine cere este prost cine da
Trimiteți un comentariu