INFOPESCARTV
 pescuit la clips

     Firul se pune la clips numai cand pescuim pana intr-un obstacol ( malul opus , perete de stuf , buturugi ... )
In situatia pescuitului pe un pat de nada "la liber " se folosesc semnele de fir textil facute pe firul lansetei. Acestea sunt mult mai practice decat cele facute cu markerul ...In primul rand sunt mai vizibile , nu se sterg ...
Dupa cateva aruncari se poate invata cand semnul "bate" pe inelele lansetei si atunci se pune mana pe tambur.
Chiar daca semnul iese cativa metrii in plus acest surplus se recupereaza prin simpla intindere a burtii pe care o face firul la aruncare. De cele mai multe ori semnul ajunge undeva in zona varfului lansetei .
     Metoda reprezinta un avantaj si prin faptul ca se poate pescui peste patul de nada lasand semnul cativa metrii in fata lansetei. Incercand mai multe distante de pescuit raportate la patul de nada putem gasi metoda obtima pentru acea partida ... Adica daca retinem unde a fost trasatura pe o lanseta putem pune si celelalte lansete in culoarul respectiv.
    Metoda cu firul la clips limiteaza aceasta varianta de cautare a pestilor care de cele mai multe ori nu stau direct pe patul de nada ...  
   In situatia in care pescuim pana in obstacole si firul pus la clips este o necesitate ( pentru a nu agata firele) avem o problema . In situatia in care trage un peste mare si ia fir poate sa rupa sau sa ne "imprumute" lanseta cum bine spunea George.
      Aici Mitranescu a avut o "bubuiala"   acum cativa ani . In loc sa prinda firul la clips a pus semne de textil pe fire si a prins capetele libere ale semnelor la clips ... de atunci asa pescuiesc cand o fac la punct fix .
In momentul in care se arunca se pune degetul pe clips si pe firul care atarna pana cand montura cade in apa . In situatia in care un peste vrea sa ia fir ( cazuri rare dar grave daca firul este fix ) scoate bucatica de fir textil ( 5-6 cm ) de la clips. Aceasta se poate pune ulterior la loc ...
Tot asa am mai incercat o metoda : se poate marca firul in zona de prindere la clips , dar nu se baga direct . Se face o bucla si aceasta se baga la clips astfel incat pestele sa poata sa o scoata . 
La fel se tine degetul pe clips la aruncare ... Daca iese bucla se cauta semnul si se baga la loc . Mie nu-mi place metoda aceasta pentru ca murdaresc firele in mai multe locuri ( daca ma mut sau tai tronsoane din fir ) si am probleme .
Cam atat ...

Somn la clonc pe Dunare

unii incearca sa caute somnul la clonc chiar si iarna. De ex., acum 3 ani, o cunostinta din Germania, a gasit la clonc o groapa (1 metru mai adanca decit restul raului) unde urcau somni la loviturile de clonc. Era februarie. S-a ancorat cu tovarasul sau de pescuit pe riu in apropierea gropii (fiind curent destul de mare treceau repede peste groapa, pt pescuit la clonc era astfel nefavorabil) si au dat la shad-uri. Rezultatul a fost in jur de 60 de somni intr-o luna, insa nici unul mai mare de 1,20 metrii. De atunci insa, n-au mai gasit nici un somn in groapa aceea. Au tinut secret aceasta povestioara pina acum un an, pt a nu se afla locul, pana cind au oficializat-o intr-un forum. Ambii sunt membrii vechi si seriosi.
Sigur merita incercat, insa efectiv. Adica cu un sonar bun, 2 - 3 cloncuri diferite pt sunete diferite, iar bataile de clonc sa nu fie ca la foc automat. Si nu trebuie scapat din vedere ca pescuitul somnului pe lac e putin altfel decit pe rau.

Voi merge peste 2 saptamani cu tipul asta pe portiunea mea de pescuit pe Rin, sa cautam aici in ianuarie niste somni la clonc. Incercam, temp afara oscileaza intre 3 si 10 grade. Va voi tine la curent...

Despre diferenta de shad fara sau cu atractanti nu ma pot exprima 100%. Insa eu nu tin prea multe despre atractanti. Sunt sigur ca amicul tau a mai incercat de nenumarate ori la shad cu atractanti si n-a mai avut acelasi succes. Astfel de intimplari nu le consider ca regula. Dar daca el are incredere in acei atractanti, sa-i foloseasca linistit.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cosmin (un amic din Banloc, de linga Deta), a fost acum 2 ani la Dubova-Dunare la pescuit. A gasit pe mal o doza de spray cu un rest de atractant si la sprayat pe rime. A prins in jur de 10 somni (nu mari) in ziua aceea. Sprayul era din Italia, in Ro nu se gasea. Asa ca si-a comandat de acolo citeva doze. Rezultatul dupa aceea = 0. N-a mai prins niciodata somn la acel atractant de care era atat de sigur.
Salut si fir intins,
Zoran

pescuit mania

pescuit in galati si imprejurimi  vezi aici



Pescuitul sportiv in dobrogea
raportare stiuca la Faclia





Niciun comentariu: