PERMIS DE PESCUIT-TOTUL DESPRE PERMISELE DE PESCUIT ANPA SI AVIZUL DE GRANITA

discutii pe aceasta tema gasiti aici
http://foxpescuitpedunare.forumgratuit.roPERMIS PESCUIT 2016
cum putem pescui in anul 2016 ?

Asa cum ne-am obisnuit deja, si in 2016 vom putea pescui fie ca pescari afiliati (adica membri in asociatiile de pescari), fie ca pescari neafiliati (respectiv cei ce nu sunt inscrisi in nici o asociatie de pescari). Pescarii afiliati (membri) vor plati la asociatiile respective contravaloarea permisului plus taxa de asociatie, iar cei neafiliati vor plati doar taxa pentru pescuit , ca si pana acum, la trezorerie. Conform unui proiect de ordin (inca nepublicat in MO) s-ar parea ca pretul permisului va ramane neschimbat, respectiv 30 lei (integral) sau 10 lei pentru elevi, studenti si persoane cu handicap. Evident, cei care platesc pretul redus trebuie sa prezinte la ghiseu acte doveditoare (carnet elev, student, act handicap).

cum arata permisul de pescuit pe 2016?

Conform aceluiasi proiect de ordin, permisul de pescuit plasticat emis in 2012 si care trebuia sa fie valabil pana in 2020, e posibil sa fie anulat si in locul lui sa fie emis un alt tip de permis de pescuit (cartonat de data aceasta!). Asta dupa ce s-au cheltuit o gramada de bani cu tiparirea primului ! Ca si documentul din plastic, cel tiparit pe carton este un document cu regim special (inseriat, nominal si netransmisibil) si este valabil in toate habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Aceste permise se vizeaza in mod gratuit la sediile locale ale Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Romane. Vizarea permisului de pescuit ,la politia de frontiera, este obligatorie pentru toti pescarii care doresc sa pescuiasca in zona de frontiera, indiferent daca sunt sau nu rezidenti intr-o astfel de zona.Permisele cartonate vor avea culori diferite, in functie de pret: rosu - gratis (pentru pensionari), galben (pret redus - 10 lei pentru elevi, studenti, persoane cu handicap), albastru (pret integral - 30 lei). Trebuie sa precizam ca proiectul de ordin, pomenit mai sus, mentioneaza ca aceste permise cartonate sunt valabile doar un singur an.

ce acte prezentam la control?

Controlul pescarilor in zona de frontiera este facut in mod obisnuit de catre politistii de frontiera si pentru a nu fi neclaritati pe seama actelor care trebuie prezentate la control, le vom enumera mai jos.

- permisul impreuna cu viza de la Politia de Frontiera lipita pe verso
- Cartea de identitate (CI) ca sa dovediti ca permisul va apartine


Trebuie sa specificam aici ca Politia de Frontiera nu elibereaza viza, decat daca prezentati chitanta de la trezorerie (care dovedeste ca ati achitat taxa de pescuit) si nu are treaba cu carnetele de membru eliberate de catre asociatiile de pescuit.

******

În atenţia deţinătorilor de Autorizaţii de Pescuit Recreativ-Sportiv  si a posesorilor de premise de Pescuit Recreativ-Sportiv nemembri
  Posesorii permiselor de pescuit recreativ-sportiv pot practica pescuitul recreativ/sportiv pe toate habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
  Pe o zonă de pescuit autorizată, pescuitul recreativ/sportiv se poate practica atât de membrii asociaţiilor deţinătoare de autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv cât şi de nemembri cu respectarea Regulamentului propriu al asociaţiei, iar pe zonele neautorizate pescuitul recreativ/sportiv se face numai pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (denumită în continuare ANPA), cu respectarea legislaţiei în vigoare.
 Asociaţiile de pescari sportivi sunt obligate să practice pe zonele autorizate pentru pescuit recreativ/sportiv tarifele aprobate de ANPA pe săptămână/lună/an şi să organizeze controale zilnice cu privire la verificarea modului de practicare al pescuitului recreativ/sportiv şi pentru a încasa taxe de pescuit la nemembri.
  Asociaţiile sunt obligate să permită accesul la resursele acvatice vii şi la pescarii nemembri, cu condiţia ca aceştia să achite tariful pentru pescuit conform Regulamentului propriu al asociaţiei de practicare a pescuitului recreativ/sportiv.
  Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează de ANPA nominal atât la persoane fizice cât şi la Asociaţiile de pescari sportivi care deţin Autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale.


****
Asociatii care au dreptul de a organiza pescuitul recreativ sportiv pe raza judetului Timis

' din data de 23.ianuarie 2012 facem mențiunea ca pe raza județului Timiș în baza ordinului nr.15/2011 și a acordurilor încheiate între asociații și A.N.P.A , asociațiile care au dreptul de a organiza pescuitul recreativ/sportiv  sunt: AJVPS TIMIȘOARA, APS TIMIȘ și AP. ARANCA.
  Pentru pescarii nemembri tarifele de acces practicate de aceste asociații in zonele autorizate sunt urmatoarele:
- AJVPS TIMIȘOARA : 2 lei saptamânal, 5 lei lunar și 10 lei anual
- APS TIMIȘ : 2 lei saptamânal, 5 lei lunar și 10 lei anual
-AP. ARANCA: 5 lei saptamânal, 10 lei lunar și 20 lei anual
acestea  putând fi actualizate pe anul 2012 in funcție de rata  inflației.
*****
Programul de primire documente si de eliberare permise de pescuit recreativ/sportiv 2012******


                                                                                A N U N Ţ 
    Incepand cu data de 07.02.2012 se pot depune la sediul Agentiei  la Filialele Regionale si la punctele de lucru din teritoriu documentația necesară pentru eliberarea permiselor de pescuit de tip card, conform ordinului 15 cu modificarile și compleletările ulterioare (ord. 297/28.12.2011).
  Permisele de pescuit eliberate in anul 2011 sunt valabile până la eliberarea primelor permise de tip card.

****
Ultina precizare: Cardurile vor fi valabile 8 ani
****    

Joi, 19 Ianuarie 2012 12:30

A N U N Ţ

Conform prevederilor art. 3, alin. (3) din Ordinul nr. 15/2011 privind condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv cu modificările şi completările ulterioare (Ordinul nr. 297/28.12.2011) , ,,Până la emiterea noilor modele de permise, permisele de pescuit recreativ/sportiv eliberate în anul 2011 sunt valabile şi în anul 2012.''

Persoanele care nu deţin permise eliberate în anul 2011 nu pot pescui in anul 2012 pană la apariția noilor permise in baza chitanței de la trezorerie care dovedește achitarea celor 30 ron, 10 ron sau in baza cuponului de pensie conform HG. 1016.


Nu uitati ca in anul 2012 stiuca este prohibita incepand cu data de 15.02.2012.
, pe o durată de 40 zile în perioada 15 februarie – 26 martie în anul 2012;
(în perioada 4 aprilie – 2 iunie inclusiv, pescuitul ştiucii se poate efectua numai cu folosirea echipamentelor de pescuit recreativ/sportiv şi a momelilor artificiale);

   Conform unei declaratii radiofonice a presedintelui Manaila(ANPA) se pare ca in anul 2012 permisele de pescuit recreativ-sportiv de carton vor fi inlocuite cu carduri valabile 5 ani pe care sa se inscrie anual vizele.Presedintele a mai spus ca au fost deja solicitate asociatiilor  numarul  orientativ   de permise pe care le vor solicita.Probabil permisele se vor elibera  pe la sfarsitul lunii februarie(in 2011 au aparut pe 09 martie) .Sa speram ca nu vor fi eliberate doar de asociatii iar taxele nu vor creste semnificativ.
        Important este ca pana la eliberarea permiselor de pescuit valabile in anul2012 raman valabile cele din 2011
 ANPA abia a inceput procedura de achizitionare a blancurilor pentru noile permise de pescuit valabile in 2012 deci....


*******

noutati pentru pescarii sportivi din zona Galati: aveti alaturat link-ul cu asociatiile sportive care au primit licenta pentru eliberarea permiselor de pescuit sau nu clic pentru vizualizare

    ATENTIE asociatiile sunt obligate sa elibereze permise si persoanelor care solicita acest document, fara a fi obligate la asociere
      In MO nr. 208/01.04.2010, a aparut OM nr. 71 pentru modificarea art. 8 din OM nr. 20/2010. Conform modificarilor aduse, asociatiile sunt obligate sa elibereze permise si persoanelor care solicita acest document, fara a fi obligate la asociere. Cu aceste precizari, este sper definitiv lamurita neobligativitatea asocierii. Cine vrea sa se asocieze o poate face, cine nu, nu. Trebuie corelat acest ordin si cu punctul de vedere oficial al ANPA, conform comunicatului dat de presedintele acesteia.
 sau   toate informatiile
11.01.2012   

 A fost emis ordinul cu nr. 297 / 28.12.2011 prin care se stabilesc conditiile de eliberare a permisului de pescuit 2012
aveti aici link

Despre eliberarea avizului de granita 
  Informatii de la emitent http://www.politiadefrontiera.ro/


film: somnul prinde porumbei 
s
   Vizionati pagina filmele zilei - filmari subacvatice unice