ALIONTE


LOCUL
       Se afla pe Insula Balta Ialomitei; este un canal dunarean, lung cam de 6-7 km, lat cam de 40 m, adancimea medie cam 3-4 m, depinde si de cotele Dunarii. exist si gropi, de 6-7 m. La varsare e apa mica, uneori cand Dunarea scade, gura de varsare se taie. Se adanceste cam dupa 400 m de la varsare in amonte, cand incepi sa ai padure pe ambele parti. Curge incet, poti sa dai si cu monturi de balta. Cand Dunarea e umflata si tulbure, pe canal e mai bine. Mai si agata. Padure pe ambele maluri, pana in apa. Ferit de vant si soare. Foarte multi tantari. Toate speciile de pesti, dar TREBUIE SA TE PRICEPI. De exemplu, mi-am petrecut ani pe-acolo si n-am vazut crap. Poate si pt. ca nu prea ma pricep, si nici nu ma intereseaza. Anul trecut am primit o lectie, si mi-am schimbat parerea. In rest, nu merita sa te duci acolo doar pt 48 ore. TREBUIE SA AI DE TOATE, INCLUSIV APA DE BAUT. Apa mai poti lua si de la canton de la gura de varsare (are fantana).
Alionte la gura de varsare aproape secat

CUM AJUNGI:
     1. Fara masina: Fetesti, de la autogara de langa gara se ia rata pana la Bordusani, unde cobori la bac si treci Borcea. Apoi iei un tractor-camion-caruta de ocazie pana spre malul Dunarii, pe partea diametral opusa a insulei pe care ai trecut cu bacul. Sau, pe jos-sunt in jur de 10-12 km si-i faci in 3 ceasuri sau mai mult. Se mai poate trece pe aceeasi varianta si cu masina, dar nu recomand nici la dusmani. Se mai poate merge pe aceeasi varianta (Fetesti-Bordusani), treci de Bordusani si cobori in Facaieni la magazinul Bobirac (fabrica de paine)-acolo e si bac. Avantajul e ca daca treci pe la Facaieni ai mai putin de traversat din insula, dar nu prea trec aia de la bac alte masini decat agricole. Si chiar nu trec. Riscul sa fii refuzat e 90%, chiar si cu spaga. Fara masina te trece, pe o bere.
     2. Varianta recomandata: Bucuresti - Harsova, la iesire din Harsova e intersectie spre Tl sau Ct, o iei spre Ct, dupa 1-2 Km e indicator pe dreapta spre Ghindaresti. Acolo te descurci sa lasi masina intr-o curte, cobori la barci, si iei o barca, sa te treaca vis-a-vis, sau, daca ai banuti destui, sa te duca. Nu e nici unul care sa aiba motor. De la Ghindaresti pe apa pana la Alionte ai 6-7 Km, 2-3 ore de vaslit in amonte pe Dunare. Sau poti sa treci pe malul celalalt si sa mergi pe jos. Vreo 2 ceasuri. Riscul sa te ratacesti e 0, pt ca mergi pe dig, in amonte, cu Dunarea pe stanga. Treci de cantonul lui Gafon, si-l mai intrebi si pe el.
     3. Buc-Cernavoda, din Cernavoda o iei spre Capidava, vergi pana la Topalu, unde iar lasi masina si-ti tocmesti barca, sa te duca si sa te aduca.
Nu recomand sa intri in insula cu masina, indiferent de vreme si de masina. Mai elegant sa-ti faci rost de barca.
Plecat din Buc, ajungi pe balta cam in 6 ore. Fara ingrijorare, totdeauna te vei descurca, pt ca toti sunt amabili si te ajuta, te indruma sau te duc.
    Daca intri cu masina si te prinde ploaia aveti soarta acestor oameni :      PESTII sunt simpatici, mai putin circumspecti ca pe la baltile noastre. Recomand sa dai dupa salau, avat si stiuca, cu obleti vii. NEAPARAT SA AI O UNDITA PT OBLETE SI VIERMUSI. Uneori plec acolo pt 2 saptamani si-mi iau doar viermusi de 30 mii. OBLETELE SAU GUVIDELE SUNT MOMEALA NR.1. Am prins toate speciile de rapitor, indiferent de sezon.
     Pt caras, platica, biban, etc, recomand pescuitul la gura de varsare. Acolo prinzi sacose intregi, numai ca n-ai ce face cu ei. Doar sa-i numeri sau sa le faci poze
localizare GPS
Alionte 7

.Alionte 3

Un comentariu:

Anonim spunea...

merge si cu masina ca eu numai asa am intrat,trebuie sa stii pe unde cobori digu la intrarea in alionte si lasi masina pe mal