Bancul zilei
Un preot se despartea de parohia sa dupa multi ani de slujire.
Pe langa masa de adio, enoriasii s-au gandit sa-i faca si un cadou. Ca peste tot, a fost invitat si un politician sa spuna cateva cuvinte si sa-i inmaneze cadoul. Dar ca toti politicienii, a intarziat, si atunci parintele s-a gandit sa umple timpul cu un discurs.
- Prima mea impresie despre parohia aceasta mi-am facut-o cu ocazia primei spovedanii. M-am gandit ca am fost trimis intr-un loc teribil deoarece primul care s-a spovedit mi-a marturisit ca furase un televizor, ca le-a furat banii parintilor, ca a mai furat si la locul de munca, pe langa faptul ca avea o aventura sexuala cu sotia sefului. In unele ocazii facea trafic si vanzare de droguri. Si la urma a zis ca i-a transmis o boala venerica ......sorei sale!!!
Am ramas oripilat… stupefiat… si foarte speriat! Dar dupa aceea spre marea mea bucurie am cunoscut comunitatea care nu semana deloc cu acest individ odios. Mai mult, pot sa spun ca a fost o parohie de oameni responsabili, cu ridicate valori morale si plini de evlavie, si ca am trait aici ani minunati!
In acest moment soseste si politicianul, asa ca l-au chemat repede sa ia cuvantul.
Dupa ce s-a scuzat pentru intarziere a inceput astfel:

- Niciodata n-am sa uit cand a venit parintele in parohia noastra… De fapt, am avut onoarea sa fiu primul care s-a spovedit la el…

Niciun comentariu: