Pagini

Crapul - stiati ca?



Pescuitul crapului



Pescuitul crapului devine o adevarata aventura si o “arta” in adevaratul sens al cuvantului pentru toti pescarii. Pescuitul crapului este influentat de foarte multi factori printre care se numara si conditiile atmosferice. Vantul, temperaratura apei si presiunea atmosferica influenteaza fara doar si poate prinderea crapului.

Foarte multi dintre pescari considera ca aceasta specie atat de ravnita va deveni o prada mult mai usoara daca montura este lansata cat mai departe de mal, deoarece crapul nu este sedentar, ci umbla tot timpul in cautarea hranei.Crapul nu este foarte usor de prins, de aceea pescarul trebuie sa fie foarte bine informat cu privire la aceasta specie.

Cele mai potrivite lansete pentru prinderea crapului sunt cele care au crosa lunga, de preferat din carbon, cu inele care nu pot deteriora firul. In ceea ce priveste momeala, aceasta poate varia. Cerealele (grau, soia, canepa, porumb), painea, pesmetul si chiar pestisorii vii se numara printre momelile cele mai productive, acestea fiind alese si in functie de sezon. Cea mai buna perioada din an dedicata pescuitului la crap este cuprinsa intre lunile martie-octombrie.

Stiati ca…
• In Australia crapul este interzis deoarece, din cauza conditiilor meteorologice, inmultirea sa este prea rapida, femelele ajungand sa depuna icre chiar si de doua ori pe an?
• Nici in America aceasta specie nu este privita cu ochi buni din aceleasi motive?
• In anul 1514 crapul a fost introdus in Anglia?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu